Ce este?

Un proces de autocunoaștere și de cunoaștere reciprocă a voastră, în rolul de partener de cuplu, focusat asupra problematicii prezentată de voi. Ședința focus este un proces terapeutic complex care cuprinde mai multe ședințe de consiliere de câte 50 de minute desfășurate în aceeași zi. Acest demers presupune lucrul intens (3-8 ore) centrat asupra dificultăților cu care vă confruntați în relația de cuplu, astfel încât să le soluționați cât mai rapid. Terapeutul vă va însoți în mod empatic și vă va susține în procesul de conștientizare a nevoilor, dorințelor și așteptărilor personale, dar și comune, esențiale pentru cuplu, aspecte care odată comunicate vor conduce la rezolvarea dificultăților în cuplu.

Rolul acestuia va fi acela de a le vă îndruma spre cunoașterea acestor aspecte și de a vă ajuta să le împărtășiți pentru a dezvolta împreună o poveste comună a cuplului, cu așteptări, dorințe care să satisfacă nevoile amândurora.

Când ai nevoie de consiliere psihologică Focus?

În momentele în care traversați o situație de criză, când simțiți că nu mai sunteți conectați unul la celălalt, că nevoile emoționale nu vă mai sunt satisfăcute, când apar tensiuni, confuzii și probleme de comunicare și aveți nevoie să descoperiți soluții rapide pentru a face față acestor dificultăți.

Cum se desfășoară?

Consilierea psihologică de cuplu focus cuprinde mai multe ședințe a câte 50 de minute, întregul proces putând dura de la 3 până la 8 ore, timp în care veți avea și pauze. Ședințele vor fi efectuate atât împreună, cât și separat, cu fiecare dintre voi, iar durata întregului proces va fi stabilită împreună cu terapeutul în funcție de ritmul și de nevoile voastre, dar și de obiectivele pe care o să le aveți în vedere.

Avantajul acestui tip de ședință este faptul că veți parcurge un proces terapeutic rapid și intens, astfel veți avea nevoie de mult mai puțin timp pentru a vă rezolva dificultățile.

Ce e bine să știți?

Acest tip de consiliere poate fi ideal pentru cuplurile care locuiesc în alt oraș și care nu pot fi prezente săptămânal la cabinet, dar și pentru cele care se confruntă cu dificultăți care cer o rezolvare imediată și au nevoie de soluții rapide.

 

Implicarea voastră este esențială în acest proces, schimbarea depinde doar de voi. Astfel, pentru a îmbunătăți aspectele disfuncționale ale cuplului este foarte important să aplicați ceea ce se întâmplă în timpul ședinței de consiliere, în viața de zi cu zi. Veți fi însoțit de terapeut în acest proces de schimbare, de stabilire a unei interacțiuni armonioase în cuplu, însă voi sunteți responsabili de propriul proces de transformare și de menținerea acestuia.

 

Metodele și tehnicile de consiliere vor fi adaptate nevoilor voastre și dificultăților cu care vă confruntați, focusul acestora fiind centrat asupra descoperirii/dezvoltării de abilități pentru a face față cu succes acestora.

 

Încheierea consilierii focus va avea loc în momentul în care dificultățile cu care v-ați prezentat a fost soluționate și simțiți că dispuneți de resurse pentru a face față provocărilor care pot interveni în viața de cuplu. În funcție de problematica voastră, este posibil să fie necesare una sau de două-trei ședințe focus, în funcție de nevoile voastre și de disponibilitatea de timp pe care o aveți.