Ce este?

Descoperă lumea interioară a copilului tău prin intermediul testelor specializate! Poți identifica dificultățile cu care se confruntă și primi recomandări pentru a-i stimula resursele interioare pentru o dezvoltare armonioasă și echilibrată.

Cum se desfășoară?

Treptat, pe parcursul a câteva întâlniri și cu implicarea voastră, a părinților.

La prima întâlnire (*pre-testare) veți participa doar voi, părinții, și terapeutul, deoarece nu este recomandat să se discute în prezența copilului. Veți purta o discuție pentru a efectua o anamneză, un istoric al copilului și al vieții de familie, în scopul de a stabili obiectivele ce vor fi urmărite în procesul de evaluare. În funcție de nevoile copilului vostru, terapeutul va recomanda testele potrivite în urma cărora vor fi descoperite aspectele dorite.

Dacă lipsa timpului sau distanța geografică nu permit o sedință pre-testare, în urma apelului telefonic veți primi un mail care va conține un chestionar pe care îl veți completa. În funcție de răspunsurile voastre, vă vom recomanda pachetul de testare potrivit nevoilor copilului.

Evaluarea propriu-zisă se va desfășura între copil și terapeut. Aceasta constă într-o singură întâlnire sau o serie de întâlniri, în funcție de aspectele urmărite și de capacitatea copilului de răspuns. Durata unei ședințe este de maxim 60 de minute.

Rezultatul evaluării va fi comunicat părinților. Veți primi un raport de evaluare care va cuprinde un set de recomandări și direcții de intervenție viitoare. Dacă după parcurgerea acestuia doriți să discutați anumite aspect din raport, puteți stabili o ședință cu terapeutul în care veți primi răspunsul la întrebările voastre (*post-testare). În funcție de vârsta copilului, va exista o ședință ulterioară în care îi va fi comunicat și acestuia rezultatul evaluării, pe înțelesul său.

Ce e bine să ştiți?

Este foarte important să încurajați copilul si să nu faceti presiuni în ceea ce privește performanța lui. Puteți să îi spuneți că va participa la câteva jocuri în urma cărora se va cunoaște mai bine și nu că va trece printr-o testare. Pe parcursul evaluării, voi, părinții, vă veți afla într-o altă încăpere. Cercetările spun că prezența părintelui în spațiul de testare are ca efect influențarea răpunsurilor copiilor.