Ce este?

Un demers prin intermediul căruia poți cunoaște felul în care simți și gândești despre tine însuți, despre ceilalți, modul de interacțiune (în mediul familial și social), dar și posibilele dificultăți cu care te poți confrunta. Îți poți cunoaște inteligența emoțională (EQ) care se referă la concepte precum empatie, optimism, fericire etc, dar și la modul în care te adaptezi la mediul exterior și coeficientul de inteligență (IQ).

Cum se desfășoară?

Poți opta pentru o primă întâlnire (*pre-testare) la care vei participa tu și terapeutul, dacă simți nevoia de a discuta obiectivele ce vor fi urmărite în procesul de evaluare. În funcție de nevoile tale, terapeutul va recomanda testele potrivite în urma cărora vor fi descoperite aspectele dorite.

Evaluarea propriu-zisă se va desfășura între tine și terapeut. Aceasta consta într-o întâlnire sau două, în funcție de numărul de aspecte urmărite și de capacitatea ta de răspuns. Durata unei ședințe este de maxim 60 de minute.

Ce e bine să ştiți?

Rezultatul evaluării îți va fi comunicat prin e-mail. Vei primi un raport de evaluare care va cuprinde un set de recomandări și direcții de intervenție viitoare. Dacă după parcurgerea acestuia dorești să discuți anumite aspecte din raport, poți stabili o ședință cu terapeutul în care vei primi răspunsul la întrebările tale (*post-testare).