O evaluare psihologică este recomandată în cazul în care observați anumite dificultăți în conduita copilului în mediul familial, social sau școlar. De asemenea, copilul poate fi evaluat pentru a cunoaște latura lui interioară, pentru a descoperi nevoile lui, dorințele, aspirațiile, temerile și pentru a primi orientare cu privire la modul în care îl puteți susține în sensul unei dezvoltări armonioase și echilibrate.
Ne puteți contacta prin e-mail sau telefon pentru a stabili împreună o programare. Veți primi apoi un e-mail care va cuprinde oferta serviciilor de evaluare psihologică și un chestionar pe care să îl completați cu informații despre copil, urmând să îl retrimiteți pe e-mail sau sa îl aduceți în format fizic la cabinet în ziua ședinței de evaluare.
Da, puteți veni la cabinet cu copilul pentru a începe testarea, însă dacă doriți să discutați cu terapeutul anumite aspecte cu privire la motivul, asteptările și obiectivele pe care le așteptați în urma evaluării puteți stabili o ședință de consiliere pre-testare (200 RON).
Copilul/Adolescentul va participa singur la ședința de evaluare deoarece prezența părinților îi poate afecta răspunsurile. Îl puteți aștepta în cabinet sau puteți reveni în momentul în care copilul are nevoie de o pauză sau a finalizat sarcinile.
Durata evaluării depinde de complexitatea testelor și de ritmul copilului.
În cazul unei evaluări IQ, în general, testarea durează trei ore, desfășurate astfel: o oră testare, o oră pauză (părintele preia copilul), o oră testare.
În cazul unei evaluări emoționale, testarea durează aproximativ o oră, însă sunt copii care pot avea nevoie de o jumătate de oră în plus.
În cazul unei evaluări complexe, testarea se va desfășura timp de 4-5 ore, cu pauză între ședințe, pe parcursul a două zile.
Raportul psihologic efectuat în urma evaluării vă va fi trimis prin e-mail. În cazul în care doriți să discutați anumite aspecte despre rezultate cu terapeutul, puteți programa o ședință post-testare (* 200 RON).