Descoperă nivelul tău de inteligență emoțională!

Cunoaște-te pe tine însuți!

Inteligenţa emoţională se referă la înţelegerea propriei persoane şi a altora, la relaţionarea interumană, la adaptarea imediată la mediu şi la strategiile de gestionare a acesteia, pentru a avea mai mult succes în adaptarea la cerinţele mediului. Astfel, inteligenţa emoţională te poate ajuta să te adaptezi mai bine şi să reacţionezi adecvat situaţiilor dificile, frustrante, conflictelor şi stresului cotidian. Totodată, aceasta poate conduce la o stare de echilibru, sănătate emoţională, de armonie şi înţelegere atât cu tine însuți, cât şi cu cei din jurul tău.

Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti relaţiile cu ceilalţi, să faci anumite schimbări prin care să îţi îmbunătăţeşti viaţa ta personală şi profesională, să-ți cunoşti coeficientul de inteligenţă emoţională, ce constituie cărămida de la care poţi construi o bază solidă a căminului emoţional, programul Cunoaște-te pe tine însuți! este pentru tine.

Este important să ştii că indiferent de aptitudinile tale emoţionale, acestea se pot dezvolta de la orice vârstă prin tehnici de dezvoltare personală, consiliere sau psihoterapie de specialitate.

 

Cui i se adresează programul Cunoaște-te pe tine însuți!?
Adolescenților și adulților cu vârsta de peste 16 ani.

 

Instrumente de evaluare:

  • Emotional Quotient Inventory (EQI) este un test care măsoară coeficientul emoţional, fiind unic prin modul în care îmbină teorii, observaţii, cercetări şi reuşeşte să analizeze inteligenţa emoţională multidimensional. Se centrează pe evaluarea următoarelor dimensiuni: emoţională, personală, socială şi adaptativă. Testul măsoară funcționarea intrapersonală, fiind centrat pe concepte precum: conştiinţa de sine emoţională, respectul de sine, managementul stresului, toleranţa la frustrare controlul impulsurilor, optimismul, fericirea. În acelaşi timp, analizează şi modul în care tu relaţionezi cu ceilalţi: aptitudinile sau dificultăţile relaţionale, empatia, responsabilitatea relaţională, grija pentru cei din jur, precum şi dorinţa de interacţiune.
  • Testele Proiective sunt instrumente destinate evaluării personalității prin intermediul semnificațiilor psihodinamice care provin din interpretarea unor stimuli perceptivi. Aceste tehnici oferă indicii importante privind aspectele dezvoltării emoționale și sociale: nevoile și dorințele subiectului, maturizarea, stima de sine, relațiile cu sine și cu ceilalți, sociabilitatea, frici și temeri, echilibre și dezechilibre.

 

 

Pachetul de servicii ” Cunoaște-te pe tine însuți!” conține:

  • sedință de consiliere pre-testare telefonică de 10-15 minute;
  • Testare EQI și Teste Proiective (durata 3 ore);
  • ședință de consiliere post-testare de 30-50 de minute la cabinet pentru a discuta rezultatele și direcții viitoare.

 

Cine efectuează testarea?
Psiholog clinician Bianca Maria Zidaru, din echipa coordonată de psih. dr. Andreea Simona Olteanu.

 

Mod de desfășurare: Adolescentul sau adultul va răspunde unor probe practice şi verbale propuse de psiholog. De asemenea, va completa testul EQI, care este un chestionar tip creion-hârtie.
Durata evaluării: Timpul total de aplicare a testului este de trei ore. O parte este alocată pentru completarea testului EQI, iar cealaltă parte pentru aplicarea testelor proiective.
Varianta 1. Prima etapă: maxim 60 de min; pauză – este recomandată relaxarea, timp de o oră, preferabil în natură, fără a folosi dispozitive electronice (telefon mobil, tabletă etc.). A doua etapă: maxim 60 de minute.
Varianta 2. Se poate efectua pe parcursul a două zile, astfel: prima zi – prima parte a testării (maxim 60 minute) și a doua zi – a doua etapă (maxim 60 de minute).

 

Comunicarea rezultatelor:
1. Veţi primi un raport complex, după interpretarea datelor, care va conține rezultatele obținute, dar și recomandări elaborate conform nevoilor dumneavoastră.
2. Veți beneficia de o ședință de consiliere post-testare 30-50 de minute pentru a discuta despre rezultate și pentru a stabili direcții viitoare.

Costul unui pachet de testare: 600 RON

Pentru informații suplimentare și programări vă rugăm să apelați la numărul de telefon: 0738657927 / adresa de e-mail: cabinetandreeaolteanu.ro / link facebook: https://www.facebook.com/events/1912331652194141/

Leave a Reply